duminică, 19 iulie 2009

rapiri ozn


Răpirile, sub lupa specialiştilor
În Statele Unite, răpirile OZN au devenit un veritabil fenomen sociologic. Dar astfel de "întâmplări" s-au semnalat şi în Brazilia, Venezuela, Mexic, Anglia, Germania, Italia, Austria, Rusia, Polonia, Ungaria, România, Australia, Japonia, Iran, China, Malaysia, Africa de Sud, Zimbabwe, Tanzania, precum şi în multe alte ţări. [necesită citare]

Peste 2000 de (ne)cazuri
Importanţa pe care fenomenul răpirilor OZN a căpătat-o, mai ales în societatea americană, este ilustrată de faptul că între 13 şi 17 iunie 1992, la Massachusetts Institute of Technology din oraşul Cambridge, lângă Boston, una dintre cele mai faimoase universităţi politehnice din lume, a fost organizată, timp de cinci zile, Conferinţa pentru Studiul Răpirilor efectuate de OZN-uri. Participanţii, cercetători cât se poate de respectabili, cum ar fi David Jacobs, Budd Hopkins, Thomas Bullard, Richard Boylan, John Carpenter, Jennz Randles sau Linda Moulton Howe, aveau circa 2000 de dosare referitoare la cazuri de persoane care afirmau că au fost răpite şi examinate de creaturi nepământene. Oamenii cu pricina erau de diferite religii: prostestanţi, catolici, evrei; de diferite vârste, cu cele mai diverse peofesii, căsătoriţi sau nu.

Victime peste victime
La manifestare au fost prezente si mai multe victime ale răpirilor, care şi-au expus detaliat întâplările prin care au trecut. Relatau, mai clar sau mai vag, istorisiri deloc plauzibile, ba chiar situaţii fizic imposibile, cum ar fi trecerea în plutire prin geamul închis sau oprirea scurgerii timpului. Unul dintre copreşedinţii conferinţei a fost John Mack, laureat al premiului Pulitzer, profesor de psihiatrie de peste douăzeci de ani la faimoasa Harvard Medical School şi fost director al secţiei de psihiatrie al spitalului din Cambridge. Examinând în cabinetele sale din Cambridge şi Boston circa două sute de persoane care susţineau că au fost răpite de OZN-uri, el a constatat că victimele erau sincere şi păreau sănătoase mintal şi emoţional. Pacienţii săi au evocat conştient cam 80% din informaţia obţinută, iar detaliile - obţinute prin regresie hipnotică - coincideau în mod remarcabil cu cele reamintite conştient de alţi martori, în condiţiile în care aceştia nu vorbiseră între ei. Cu toţii erau sincer marcaţi. Unii ar fi fost fericiţi dacă li s-ar fi spus că suferă de o boală de care pot fi vindecaţi printr-un tratament adecvat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu